Fanside for Manchester United - mutd.dk
mutd.dk

Tilbage

Optakt til Aston Villa - Manchester United

Braget mellem Erik ten Hags tropper og Steven Gerrards mandskab står for døren. Premier League er på vej ind i den hårde vinterperiode, hvor programmet spidser til, og hvor der skal indsættes ekstra kræfter for at holde dampen oppe. Manchester United skal forsøge at holde trit med Champions League- og Europa League feltet, mens Aston Villas største opgave består i at holde nedrykningszonen tre skridt fra livet. Vi ser her på holdenes form, indbyrdes opgør og anden relevant info op til kampen den 6. november på Villa Park.

Et kig på holdenes indbyrdes opgør

Aston Villa og Manchester United er klassisk inventar i Premier League og har faktisk været det længe før Premier League blev til Premier League. De to hold har mødt hinanden ikke færre end 170 gange i tidens løb, og Manchester-mandskabet fører her det overordnede regnskab med en klar margin. I de 170 opgør er Manchester United gået sejrrigt ud af hele 89 opgør. Aston Villa noterer sig i samme periode for blot 40 sejre i de 170 kampe, mens 41 er endt uafgjort. Det er lykkedes Aston Villa at finde netmaskerne 209 gange i de 170 kampe, hvilket svarer til et målsnit på 1,22 mål per kamp. Tilsvarende har Manchester United scoret 314 gange i de 170 opgør, hvilket svarer til et målsnit på 1,84 pr kamp.

Manchester United har det historisk godt på Villa Park

Det er blevet til i alt 85 kampe mellem Manchester United og Aston Villa på Villa Park gennem tiden. Og her må Manchester United siges at have overtaget rent historisk selv på trods af deres udebanerolle. Det er nemlig blevet til 33 sejre i de 89 kampe, mens Aston Villa kun er lykkedes med at hive samtlige point hjem i 29 tilfælde. Rent statistisk har Manchester United det godt med besøg på Villa Park, hvilket måske også ville kunne afspejles i Mr Green fodbold odds, omend der naturligvis er mange andre aktuelle parametre, som spiller ind på kampoddsene på dagen.

Manchester United møder op med forholdsvis god rytme

Manchester United har fået en respektabel start på sæsonen i Premier League i år. Budgettet er naturligvis ikke helt som de større mandskaber som for eksempel Manchester City og Liverpool, men ikke desto mindre formår United at holde trit med toppen. Man viste blandt andet flotte takter i oktober måneds 2-0 sejr over Tottenham, hvor danske Christian Eriksen dog ikke fik det store at skulle have sagt. Eriksen havde døjet med sygdom i ugen forinden og fik kun 5 minutters spilletid i opgøret.

Aston Villa kan måske lukrere på begyndende United-træthed

Aston Villa har sin egen kamp at kæmpe i bundzonen af Premier League. Statistisk set har de det svært mod United, og i år bør ikke være nogen undtagelse. Dog kan Aston Villa måske lukrere på friskere ben eftersom Manchester United har en hel del mere at se til. Manchester spiller sideløbende med Premier League også i den europæiske Europa League. Her har man været i aktion to gange i ugerne op til Villa-opgøret.

Man har spillet mod Sherif Tiraspol hjemme i Manchester den 27. oktober, og man har været på besøg i spanske Real Sociedad den 3. november. Samme hårde program med lange rejser og mange kampe skal Aston Villa ikke døje med. Det kan måske falde ud til Villas fordel.

Comeback for Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo har det ikke helt perfekt i Manchester for tiden. Skiftet til klubben hvor det hele for alvor tog fart, var ellers ventet med spænding og store forventninger. Men Cristiano Ronaldos skifte fra Juventus sidste år, har dog ikke helt haft den forventede effekt. I kampen mod Tottenham i midten af oktober blev Cristiano Ronaldo slet ikke skiftet ind. Det blev portugiseren så fortørnet over, at han forlod udskiftningsbænken, før kampen var fløjtet af. Men med det tætte program fuld af Premier League kampe og Europa League kampe er det måske ikke helt usandsynligt, at den gamle portugiser trækkes ind i manegen mod Aston Villa.

Stort gensyn på Old Trafford fire dage efter

Aston Villa og Manchester United nøjes ikke kun med at ryge i totterne på hinanden i Premier League-kampen på Villa Park den 6. november. De to hold skal faktisk i ilden igen blot fire dage efter, men denne gang på Old Trafford. Skæbnen vil nemlig, at holdene støder sammen i den engelske League Cup torsdag aften. Der er tale om 3. runde, og det forventes her, at begge hold roterer i startopstillingerne for at spare kræfter hos stamspillerne og de bærende nøglespillere på holdene.